Syksyn myötä olen löytänyt itseni useamman kerran
lähiseutujen metsistä. En ole kulkenut tuttuja lenkkipolkuja, vaan minut on
viety pururadoilta pusikkoon. Metsäretkien tarkoituksena
on ollut löytää sieniä. Koska parhaista paikoista ei puhuta ääneen, olemme pari
kertaa tulleet kotiin tyhjin käsin.
Eilen juuri illan hämärtyessä poikkesimme metsään
ja löysimme taikinakulhollisen suppilovahveroita. Meinasin seota sinkoillessani niiden perässä mättäältä toiselle. Olin melkoisen muikeana ja
aloin heti selvittää, mitä niistä tulisi tehdä. Päädyin aloittamaan helposta
kastikkeesta ennen kuin lähden kamalasti kikkailemaan.
Kastikekokeiluni noudattelee pitkälti tätä löytämääni
ohjetta, tein muutamia muutoksia makutottumusteni mukaisesti. Tämän herkun kanssa söimme keitettyjä perunoita ja lihapullia.
Suppissoosi kahdelle
½ litraa suppilovahveroita
voita
punasipuli
2 dl ruokakermaa
2 rkl vihreää pestoa
mustapippuria
Laita suppikset pannulle ja haihduta niistä nesteet ilmoille.
Silppua punasipuli.
Lisää voita pannuun ja punasipulisilppu mukaan. Kääntele muutama minuutti lastalla.
Hulauta ruokakerma joukkoon ja kiehauta kastike.
Mausta pestolla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti