maanantai 10. helmikuuta 2014

Tuorepuuro mustikoista

Hertta

Puurot on nyt in. Näin luin eräästä viikottaisesta naistenlehdestä. Minä en ole puuroihminen. En ymmärrä ruokia joita ei pureskella, hämmennyn. Olen kuitenkin ravitsemusterapeutin neuvosta lisännyt ruokavaliooni muutaman pikapuuron viikossa. Vuoden ajan olen syönyt aamupalaksi rahkaa marjoilla, nyt uskaltauduin kokeilemaan supertrendikästä tuorepuuroa. Eli kylmää mössöä. Mutta hei, ei se niin pahaa ollut! Teen toistekin. Koska jääkaappini on tyhjänpuoleinen, en päässyt käyttämään kovin fancyja aineksia. Tein siis tällaisen:

Hertan tuorepuuro kahdelle

Ainekset:
1 dl mustikoita
(0,5 dl punaherukoita)
1 prk Ehrmannin rahkaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
pari ruokalusikkaa auringonkukan siemeniä

ja 1-3 rkl mustikka-mehukeittoa

Ja kuten kaikki reseptini, tämäkin on todella helppo. Otetaan iso kulho ja survotaan sen pohjalle kaikki muut ainekset paitsi keitto. Mikäli marjat ovat suoraan pakkasesta, ne eivät ehkä ihan muusiksi mene, mutta se ei haittaa. Seos laitetaan jääkaappiin yöksi turpoamaan. Aamulla siihen sekoitetaan hieman mehukeittoa, määrä riippuu siitä kuinka makeaa puuroa haluat (itse taisin laittaa ruokalusikallisen). Sitten vain syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti