Kyllähän se niin on, että vaikka kokkausohjelmissa, ruokablogeissa ja naistenlehtien sivuilla esitellään mitä eksoottisempia reseptejä, arkiruokaa pitää usein vääntää kiireessä pinna kireällä. Neljän tunnin muhennoksen hauduttelu kun sopii hyvin harvan päivärytmiin ihan tosta noin vain.
Itse olenkin erittäin iloinen siitä, että arkiruoan vääntämistä helpottamaan on kehitelty jos jonkinlaisia apukeinoja, joista itselle mieluisimmat löytyvät pakastealtaasta. Ja nyt kyse ei ole ranskalaisista ja pizzasta, vaan pakasteiden avulla pystyy tekemään ihan terveellistäkin ruokaa. Tässä kolme suosikkiruokaa, jotka valmistuvat pakasteavulla ihan huomaamatta!
Nakki + keittoaines = Superhelppo Nakkikeitto! |
1. Nakkikeitto. Helppoudessaan jo syntinen nakkisoppa syntyy noin 20 minuutissa, josta aktiiviseen puuhasteluun kuluu 2 min. Ensimmäisen minuutin aikana pilko paketillinen nakkeja ja kiehauta litra vettä. Toisen minuutin aikana iske veteen pakasteesta löytyvä peruna+keittokasvikset -kombopussi ja nakit. Vaihtelua saa yhdistämällä pakasteihanuuteen nakkien sijaan esim. jauhelihaa, kalaa tai kanaa!
Tästä potista syö koko perhe! |
Juuresten pilkkominen on historiaa! |
3. Uunijuurekset ja lohi. Fiinimmällekin ruokailijalle sopiva setti, joka ei vaadi keittiössä homehtumista. Pakasteesta uunijuurekset-pussi auki ja sisälmys isoon vuokaan tai pellille. Juuresten kylkeen mätkäytä karkealla suolalla maustettu lohipala. Näin vaativan gastronomisen uroteon jälkeen onkin syytä ottaa vaikka lasi viiniä sillä aikaa, kun juurekset ja lohi kypsyvät uunissa noin puolen tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti