keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kostean ihanat Runebergintortut

Arpa



Olen lähes koko elämäni luullut etten pidä runebergintortuista. Viime vuonna sesongin aikaan päädyin töissä syömään kyseistä torttua ja olin ihan, että "oho näähän on hyviä". Siksipäs tänä vuonna päivän lähestyessä oli kokeiltava tehdä näitä myös itse, ensimmäistä kertaa ikinä.

Etsiessäni reseptiä netin syövereistä törmäsin kammottavaan epäkohtaan: maailmassa on ehkäpä sata erilaista reseptiä näiden torttujen tekemiseen! Sus siunakko sanoin, ja yhdistelemällä kehitin oman reseptin. Näistä tuli hyviä, joten suositella voin. Niin, ja tein tortut muffinivuokaan, sekin toimi tässä tarkoituksessa oikein kivasti.




Kyllä se margariini ja sokerikin jotenkuten vaahtoutuu.
Runebergintortut:

Taikina:

- 200 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Uunissa hillo katoaa torttuun, vaikka raakana näky on outo!
- 1 dl pipareita jauhettuna
- 1,5 tl kardemummaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl ranskankermaa

Kostutus:
- 1 tl rommiaromia
- 1,5-2 dl kiehuvaa vettä
- ½ dl sokeria

 Koristelu:
- paistonkestävää vadelmahilloa
- sokerikuorrutetta tai tomusokeria + sitruunamehua

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Tämän jälkeen sekoita taikinaan kaikki kuivat aineet. Lopuksi lisää ranskankerma ja sekoita.

Hyvä kosteus on tortun A ja O.
Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin. Lisää jokaisen tortun päälle teelusikallinen paistonkestävää vadelmahilloa.  Tämä hillo muodostaa tortun sydämen, eikä ole siis se valmiin tortun koristehillo.

Paista torttuja 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kostuta kuumat tortut kunnolla. Nyt on aika tehdä se näkyvä hilloilu! Eli koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti