
- 3 munakoisoa puolen sentin paksuisina siivuina
- suolaa
- oliiviöljyä
- 400g jauhelihaa (mitä fancympaa sitä parempi, esim. lammas tai riista sopii hyvin)
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 2 kynttä valkosipulia
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl timjamia
- 1 rkl rosmariinia
- 1 tl kanelia (puolikaskin riittää, jos epäilyttää)
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1-2 tölkkiä paseerattua tomaattia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4-5 vettä
- 4-6 iso perunaa puolen sentin siivuina
- 100 g margariinia
- 1,5 dl jauhoja
- 6 dl rasvaista maitoa
- 1 keltuainen
- 200g juustoraastetta (mitä vahvemman makuinen juusto sitä parempi, esim. parmesan tai vanha gouda)
- pippuria

1. Laita uuni lämpenemään 180 celsiukseen ja itketä munakoisot. Itketys onnistuu vaikka uunipellillä, ripottele suolaa hövelisti joka viipaleen päälle. Puolen tunnin kuluttua suolan voi pyyhkiä pois. Kuvassa näkyy, että pilkoimme munakoisomme väärään suuntaan ja tämä teki pyyhkimisestä todella työlästä. Suositan, että leikkelet munakoisot pitkittäin siivuiksi.

3. Lisää lihan sekaan tomaattimurska, -pyree ja paseerattu tomaatti ja vesi. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen keiton alla 30 min.


4. Sekä peruna- että munakoisoviipaleet paistetaan öljyssä pannulla, noin 3 minuuttia per puoli, kunnes peruna on pehmeä/koiso vähän ruskettunut. Asettele kasvin viipaleet talouspaperille, jotta liika öljy imeytyisi pois.

5. Valkoinen kastike tehdään paksupohjaisessa kattilassa.
Sulata ensin rasva, lisää siihen jauhot ja sekoita puisella aseella tahnaksi miedolla lämmöllä. Kun muodostavat tasaisen kokonaisuuden lisää mikrossa lämmitetty maito koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää 100g juustosta ja keltuainen. Tässä saa olla tarkkana, että liedessä on tarpeeksi lämpöä päällä, mutta kastike muuttuu hetkessä todella paksuksi kun juusto sulaa. Tämän voi maustaa pienellä määrällä suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti