Pussi kourassa aloin pohtia, mihin saisin tätä kerralla tungettua oikein reilusti.. no sämpylöihin tietysti! Niinpä pyöräytin eräs sunnuntaiaamu älyttömän helppoja myslisämpylöitä. Suosittelen, hyviä tuli! Muffinivuokaa käyttämällä en edes joutunut sotkemaan käsiä tai keittiön tasoja. Vuoan kanssa tehdyt sämpylät ovat myös hauskan näköisiä ja näyttävät veikeiltä pöydässä.
Myslisämpylät muffarivuokaan, noin 20 kpl
- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1,5-2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- noin 4 dl kilomysliä
- noin 8 dl sänpyläjauhoja
- 1/2 dl öljyä
Tee sämpylätaikina kaikkien perussääntöjen mukaan. Muista kuivahiivan kanssa puuhatessa lämmittää vesi noin 42 asteiseksi. Sitten vaan taikina pyörimään ja lisäillään tavarat sekaan suurinpiirtein ohjeen järjestyksessä. Anna tämän jälkeen taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa ainakin 30 minuuttia. Kauho kohonnutta taikinaa voideltuun muffinivuokaan. Täytä vuoan koloset aivan täyteen ja vähän ylikin, jotta sämpylät tulevat fiksun kokoisiksi. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti