keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Helpot myslisämpylät

Arpa


Äitini on oikein mukava ihminen ja tykkään hänestä kovasti.. mutta (arvasitte varmaan tämän) hänellä on käydessään tapana tuoda ruokakaappiimme kaikenlaisia terveellisiä aineksia, jotka usein jäävät kaapin perukoille pyörimään. Hiljattain heitin pois vanhaksi menneitä näkkärisipsejä - niinpä, näkkärisipsejä. Samalla löysin kaapista lähes täyden pussillisen kilomysliä, eli semmoista mysliä, joka maistuu sahanpurulle. Varmasti se on tervehenkistä sapuskaa ja sisältää kuituja ja kaikkea muuta superia, mutta kun jotenkin se on aika tönkköä kamaa jugurtin seassa.

Pussi kourassa aloin pohtia, mihin saisin tätä kerralla tungettua oikein reilusti.. no sämpylöihin tietysti! Niinpä pyöräytin eräs sunnuntaiaamu älyttömän helppoja myslisämpylöitä. Suosittelen, hyviä tuli! Muffinivuokaa käyttämällä en edes joutunut sotkemaan käsiä tai keittiön tasoja. Vuoan kanssa tehdyt sämpylät ovat myös hauskan näköisiä ja näyttävät veikeiltä pöydässä.

Myslisämpylät muffarivuokaan, noin 20 kpl


- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1,5-2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- noin 4 dl kilomysliä
- noin 8 dl sänpyläjauhoja
- 1/2 dl öljyä

Tee sämpylätaikina kaikkien perussääntöjen mukaan. Muista kuivahiivan kanssa puuhatessa lämmittää vesi noin 42 asteiseksi. Sitten vaan taikina pyörimään ja lisäillään tavarat sekaan suurinpiirtein ohjeen järjestyksessä. Anna tämän jälkeen taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa ainakin 30 minuuttia. Kauho kohonnutta taikinaa voideltuun muffinivuokaan. Täytä vuoan koloset aivan täyteen ja vähän ylikin, jotta sämpylät tulevat fiksun kokoisiksi. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti