perjantai 31. tammikuuta 2014

Lehtikaalimunakas


Ässä

Tuorein ruokaihastukseni on lehtikaali, jota on hellitty pannulla oliiviöljyssä, valkosipulin vierellä. Tämä kyseinen veijari on perimätiedon mukaan varsinainen vitamiinipommi, sillä se sisältää  kuulemma tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Lisäksi se pitää sisällään rutkasti rautaa, proteiinia ja kalsiumia.

Parhaimmillaan hän on mielestäni munakkaassa. Tämänkaltaisilla munakkailla on tullut pelastettua monta kiljuvaa nälkää. Herkkua sopii soveltaa oman maun mukaan. Fetan tilalle voi vaihtaa vuohenjuuston tai homejuuston. Parmankinkun sijaan voi käyttää mitä tahansa kinkkuleikkelettä, kylmäsavulohta tai vaikka katkarapuja. Suolaa en ole lisännyt, koska kinkku ja juusto riittävät makuuni.

Niin hyvää, että pakko maistaa ennen kuvan ottamista

Lehtikaalimunakas 

(1:lle kovaan nälkään)

oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
3 isoa lehtikaalin lehteä
2 munaa
1/2 dl maitoa
pieni kimpale fetaa
4 siivua parmankinkkua
mustapippuria


Viillä lehtikaalista kova ruoti veitsellä pois ja paloittele kaali. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita kynsi paistinpannulle tilkkaan oliiviöljyä. Lisää kaali ja pehmentele sitä hetki. Lisää pannulle tilkka vettä, joka kiehuessaan pehmentää kaalia entisestään. Sekoita munat ja maito ja kaada seos pannulle kaalien sekaan. Anna munakkaan kiinteytyä rauhassa miedohkolla lämmöllä. Lisää muutaman minuutin kuluttua munakkaan päälle murennettu feta ja kinkku. Anna lämmetä hetki. Rouhi päälle mustapippuria. Selätä nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti