Hertta
Tämä on taas sellainen ruoka, että millintarkka resepti on ihan turha. Uunimunakkaan ainekset kerää vuokaan muutamassa minuutissa ja sinä aikana, kun ateria valmistuu ehtii hyvin käydä suihkussa tai vaikka kirjoittaa blogitekstin.
Preparaatiot:
Laita uuninkestävään korkeareunaiseen astiaan leivinpaperi. Pilko munakkaasi ainekset. Kaada ainekset vuokaan. Sekoita vaikka blenderissä keskenään 3-5 munaa (riippuen astiasi koosta) ja aimo loraus maitoa. Kaada munamaito munakkaan päälle. Mausta (mausteet voi myös sekoittaa blenderissä munamaitoon). Ripottele pinnalle juustoa jos haluat (itse en käytä). Paista uunin keskitasolla 20-30 min 200-asteessa. Minä tykkään, että munakas on melkeinpä kuiva, siksi pidän ruokaa uunissa puolisen tuntia.
Täytteitä munakkaaseen:
Kasvikuntaa: sipuli, sienet, paprika, tomaatti, kesäkurpitsa, munakoiso, erilaiset pavut, herneet, kukka- ja parsakaali, pikkuporkkanat tai juustohöylällä höylätyt isommat porkkanat, keitetyt perunat, selleri, parsat ja kaikki mahdolliset tuore yrtit.
Eläinkuntaa: kaikenlaiset leikkeleet, tonnikala, katkarapu, nakit, lihapullat, jauheliha, lihasuikaleet, juustot jne..
Mausteita: pippurit kaikissa väreissään, suola, paprikajauhe, oregano, basilika, timjami, chili, juustokumina, valkosipuli, persilja, curry ja kaikki muut.
Eli tästä voisi hyvin päätellä - munakas on kuin pizza, siihen päälle voi heittää mitä vain. Edellispäivän rippeistä saa myös hienosti uuden aterian, kun ne piilottaa uunimunakkaan sisään. Oma lempparini tällä hetkellä on paprika-tonnikala-sipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti