tiistai 24. tammikuuta 2012

Chili oluesta

Hertta

 Tästä ruoasta ei ehkä saa kauniita kuvia, mutta masun täyteen ja lämpimän olon sisälleen. Ehdottomasti kylmän talvipäivän safkaa. Chilin toverina voi tarjota riisiä, vaaleaa leipää, avocadoa, creme fraichea ja etenkin juustoa, raasteena tai vain kimpaleena. Valmistimme ruoan padassa, jonka sitten laitoimme uuniin. Ei siis ole mikään nopea ruoka valmistaa.

1.  Paista 600 grammaa jauhelihaa ja 3 paloiteltua sipulia ruskeiksi. Ja heitä perään 2 punaista paprikaa yhtälailla pieninä paloina, anna niiden vähän pehmentyä.

2.  2 punaista ja 1 vihreä chili (poista siemenet jos et halua tulista, itse säästimme kahden chilin siemenet) sekä 5 kynttä valkosipulia pieninä paloina perään. Tässä vaiheessa lisätään myös kuivat mausteet maun mukaan; ainakin suolaa ja pippuria ja halutessaan basilikaa/oreganoa. Sekoita ainekset tasaiseksi.

3.  Pari ruokalusikkaa tomaattipyrettä; pitää varmistaa, että sekoittuu joka puolelle ja paistellaan hetki.

4.  Riippuen siitä kuinka ison satsin haluaa joko 1 tai 2 tölkkiä tomaattimurskaa lisätään tässä vaiheessa ja lihaliemikuutio. Eikä pidä unohtaa tärkeintä eli pieni tölkki olutta. Joku perus lager käy hyvin.

5.  Haudutetaan mössöä vähintään tunti, joko hellan levyllä, mutta mieluumin uunissa, alle parissa sadassa asteessa.

6.  Kun ruoka on hautunut, siihen lisätään vielä vähintään kaksi purkkia vapaavalintaisia papuja (me käytimme valkoisia ja ruskeita) ja yhden sitruunan mehu.

Ja sitten sohvan nurkkaan mussuttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti