Tästä se ajatus sitten taas lähti. |
Eli pakasteessani on jo noin vuoden päivät pyörinyt kummallinen vihreä köntti raastettua kesäkurpitsaa. Pussukan olen saanut mammani pakasteesta, joten varsinaisesti en tiedä, millä vuosikymmenellä itse kurpitsa on maasta puskenut. Mamma on kuitenkin aika haka kasvattamaan näitä kesäkurpitsoja, joten luotin siihen, että syötävää on.
Eipä siinä siis muuta, kuin favorite peura-essu niskaan ja menoksi. Kurpitsasta loihdittiin valkosipulinen keitto ja sämpylöitä. Keitosta tuli aika veikeää, koska vedin ihan läskiksi valkosipulin kanssa. Pienemmällä määrällä olisi ollut varmaankin hienostuneempaa. Itse tehdyt sämpylät puolestaan toimii aina, vaikka sinne taikinaan iskisi melkein mitä vaan.
Valkosipulinen kesäkurpitsakeitto
- 1-2 valkosipulin kynttä (itse laitoin neljä, oli vähän liikaa!!)- noin 3-4 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 3 dl vettä
- 1 pkt Koskenlaskijaa, yrtti & valkosipuli
- suolaa, yrttimaustetta, pippuria
Yllä olevan järjestyksen mukaisesti systeemit sekaisin kattilassa. Sekoittele mömmöä, kunnes juusto on sulanut. Loppusilaus ja -sekoitus sauvasurvimella tai tehosekoittimella. Itse tietysti tein sillä ihanalla yleiskoneellani, tuli pehmeetä!
Kesäkurpitsasämpylät
- taikina perusohjeen mukaan (löytyy pussin kyljestä)- kesäkurpitsaraastetta noin 0,5-1 dl jokaista nestedesilitraa kohden
Eipä tämä kai selittelyjä kaipaa, sämpylä on sämpylä. Mutta semmoinen vinkki on ehkä paikallaan, että tuo raaste kannattaa laittaa taikinaan heti startissa, eli sekoittaa veteen. Myöhemmin taikinaan on aika kinkkistä saada raaste sekoittumaan tasaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti