Hertta
Jatketaan ajankohtaisilla päivityksillä. Meillä on kaikilla
kolmella monta railakasta opiskelija-wappua takana ja kaikkiin niihin on
kuulunut hirmuiset määrät herkullisia mässytyksiä. Tämä kuva on wapulta 2011,
jolloin tarjolla oli nakkeja, wingsejä, tuoresalaatti, perunasalaatti,
parsa-juustopiirakka, tortillasipsit salsoineen, wasabipähkinöitä ja
pesto-vuohenjuusto-pasteijoita. Nyyttärit on siis homman ydin. Itse osoitan mielikuvitusta
tarjoamalla aina samaa perunasalaattia, mutta se on ihan hyvää ja taitaa jo
olla osa traditioita. Tässä siis ideaa wappupöytään:
Hertan perunasalaatti (iso satsi)
Paljon kiinteitä perunoita (itse käytän aina puolikkaan
Pirkka-säkin)
2 hapanta, vihreää omenaa
Purkillinen suolakurkkuja
1 iso keltainen sipuli
Pari valkosipulin kynttä, riippuen siitä paljonko haluaa
haista
1 purkki kermaviiliä
Majoneesia
Pippuria
Suolaa
Sinappia
Valkopippuria
1. Keitä perunat kypsiksi (ei muhjuksi!) paljon ennen kuin aiot
tehdä salaatin, sillä niiden on oltava jäähtyneitä, kun aloitat kuutioimisen.
Kuoret perunoista voi poistaa, jos haluaa, siihen menee vaan todella paljon
aikaa. Itse olen ajoittain jättänyt kuoret mukaan salaattiin, antaa vähän
rakennetta muuten pehmoiseen ruokaan.
2. Sinä aikana kun perunat jäähtyy (käy nopeammin kylmässä
vedessä) voi pestyt (ja jos haluaa kuoritut) omenat kuutioida. Leikkaa kurkku
ja sipuli suht’ samankokoisiksi paloiksi kuin omena, mutta perunakuutiot voi
jättää vähän suuremmiksi. Kaada kaikki kuutiot isoon kulhoon.
3. Lisää kulhoon ensin kermaviili ja sekoita tasaisesti
joukkoon. Sitten majoneesia lisäät niin paljon kuin haluat, siihen pisteeseen
asti, että salaatti on mielestäsi tarpeeksi kosteaa. Itse turautan melkein
kokonaisen 175g tuubin.
4. Maustaminen tapahtuu ihan oman maun mukaan. Laitan aina pari
valkosipulin kynttä pieneksi hakattuna, mutta ei koskaan puristettuna. Pippuria
hujautan ainakin teelusikallisen ellen kaksi. Valkopippuria pikkasen ja suolaa
tarkan hyppysellisen. Sinappi kuuluu tähän mausteena, mutta sen kanssa pitää
olla tarkkana, sinapin maku hukuttaa helposti kaiken muun alleen.
Salaatin voi tarjota heti, mutta parhaimmillaan se on, kun
on saanut makoilla jääkaapissa ainakin pari tuntia niin sipulit on vähän
pehmentyneet ja maut muutenkin muhineet tasaisemmiksi.
Niin ja yksi kiva lisä sekaan on purkillinen halpoja,
kumimaisia fetan paloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti