sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Yksinäisen illan uljas pelastaja


Ässä

Pahoittelut radiohiljaisuudesta toverit, kesätyöt ovat jäädyttäneet pään. Vallan liikutuin lukiessani Hertan rakkaudentunnustuksista, tack detsamma min kära vän! Välillä sitä miettii, mitä on tehnyt ansaitakseen Hertan ja Arvan kaltaisia aiiivan uskomattomia kimuleita ystävikseen.

Mutta täältä pesis taas ruokaa. Sateisena kesäpäivänä sinkkunaisen keittiön lämmittää mikä muukaan kuin ällömakea suklaaherkku, rocky road brownies. Tunnetustihan suklaa kohottaa mieltä ja keittiössä puuhailu vie ajatukset pois kinkkisistä könsikkäistä. Puhun ehkä vain omasta puolestani, mutta ainakin tuli makeanhimo taltutettua.

Olen bongannut reseptin joskus vuonna miekka ja kypärä Sara La Fountainin omasta kokkiohjelmasta ja sitä kävin googlailemaan. Suomi24 ei pettänyt tässäkään tilanteessa ja siellä ollutta reseptiä hieman säveltäen päädyin erittäin hyvään lopputulokseen. Korvasin valkosuklaan tummalla suklaalla ja jätin alkuperäisestä reseptistä desin(!) pois fariinisokeria.



Rocky Road Brownies

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3  dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl tummaa suklaata paloina
2 dl sulatettua voita
4 kananmunaa
1 dl kahvia

Päällysherkku:
2 dl tummaa suklaata paloina
2 dl vaahtokarkkeja paloina
2 dl saksanpähkinöitä ujosti murskattuna

Vatkaile sula voi, kahvi ja munat kulhossa. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset päällysnamuja lukuun ottamatta. Paiskaa taikina vuokaan ja vuoka  170 asteiseen uuniin. Paista herkkua uunissa 20–25 minuuttia. Miksaa päällysherkut keskenään. Ota vuoka pois uunista ja lisää herkut paistuneen brownie-pohjan päälle. Laita vielä päällystetty suklaaunelma uuni noin viideksi minuutiksi , että suklaa sulaa, mutta vaahtokarkit ei tummu liikaa. 




Tuore torttu maistuu parhaalta tietenkin kaffen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti