Ässä
Ostin lohenvotkaleen lähikaupasta, kun halvalla sai.
Pakastin mokomasta puolet heti suosiolla. Loppuosalle kävin pähkäilemään jotain
syömäkelpoista muotoa, joka ei olisi sitä perinteistä
file-uunivuokaan-päälle-mausteita-ja-kermaa-mallia. Kaupasta matkaan oli lähtenyt myös muutama
rehu, joten keksinpä väsätä lohiwokkia.
Aluksi käsittelin lohen sopiviksi kimpaleiksi. Pääasia,
etteivät kimpaleet hajoa paistettaessa mössöksi. Paistoin lohipalat pannulla
ensin öljyssä ja siirsin sivuun odottamaan toista näytöstä.
Kasvisten rooleja näyttelivät tällä kertaa punakaali,
porkkana ja paprika. Heidät palastelin itseäni miellyttäviin osiin ja heitin
pannulle wokkaantumaan öljyn ja soijakastikkeen kanssa.
Kun rehut pehmenivät sopivalle suutuntumalle, laitoin lohet
kasvisten sekaan ja kaadoin perään purkillisen kookosmaitoa. Seuraavaksi
sekoittelin joukkoon vielä limen mehua ja ruokalusikallisen inkivääritahnaa.
Hauduttelin
wokkia vielä hetki eli niin kauan kuin nyt maltoin odottaa syömistä. Valmiiseen
annokseen revin vähän tuoretta rakuunaa täydentämään makukarkeloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti