lauantai 13. lokakuuta 2012

Jotain muuta kuin uunilohta


Ässä



Ostin lohenvotkaleen lähikaupasta, kun halvalla sai. Pakastin mokomasta puolet heti suosiolla. Loppuosalle kävin pähkäilemään jotain syömäkelpoista muotoa, joka ei olisi sitä perinteistä file-uunivuokaan-päälle-mausteita-ja-kermaa-mallia.  Kaupasta matkaan oli lähtenyt myös muutama rehu, joten keksinpä väsätä lohiwokkia.

Aluksi käsittelin lohen sopiviksi kimpaleiksi. Pääasia, etteivät kimpaleet hajoa paistettaessa mössöksi. Paistoin lohipalat pannulla ensin öljyssä ja siirsin sivuun odottamaan toista näytöstä.

Kasvisten rooleja näyttelivät tällä kertaa punakaali, porkkana ja paprika. Heidät palastelin itseäni miellyttäviin osiin ja heitin pannulle wokkaantumaan öljyn ja soijakastikkeen kanssa.

Kun rehut pehmenivät sopivalle suutuntumalle, laitoin lohet kasvisten sekaan ja kaadoin perään purkillisen kookosmaitoa. Seuraavaksi sekoittelin joukkoon vielä limen mehua ja ruokalusikallisen inkivääritahnaa. 

Hauduttelin wokkia vielä hetki eli niin kauan kuin nyt maltoin odottaa syömistä. Valmiiseen annokseen revin vähän  tuoretta rakuunaa täydentämään makukarkeloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti