torstai 25. lokakuuta 2012

Mehevä mustikkapiiras

Hertta

Kukapa ei mustikkapiirakasta tykkäis?
Kylläpäs minulta nyt tulee ruokapostauksia. Mutta kun ruoka on hyvää ja kivaa. Mieheni tykkää marjapiiraista, joihin sisältyy kermaviili. Itse en oikein välitä leivonnaisista, mutta tykkään leipoa. Tähän piirakkaan yhdistin mieheni kermaviilimieltymyksen ja oman visioni siitä, että piiraassa pitää olla tarpeeksi pohjaa tasapainottamassa paksua täytettä.

Pohja:
  • 200g leivontamargariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmuna
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniliinisokeria
  • 8dl kaurahiutaleita

Helppoa kuin mikä: liki sula rasva vatkataan sokerin kanssa vaahdoksi. Tähän lisätään munat. Leivinjauhe ja vaniliinisokeri sekoitetaan jauhoihin ja jauhot lisätään pikkuhiljaa seokseen. Lopuksi sitten kaurahiutaleet ja rivakkaa sekoittelua, kunnes seos on tasainen. Tämä sitten painellaan pyöreään vuokaan.

Täyte:
  • paljon mustikoita
  • purkki kermaviiliä
  • ½desiä sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniliinisokeria

Mustikoita voi laittaa niin paljon kuin haluaa. Itse hölväsin kolme isoa kourallista, mutta kyllä pieni pakastepussillinen riittää. Mustikat levitetään pohjan päälle ja mustikoiden päälle kaadetaan kermaviili-muna-sokerit-seos. Tämän jälkeen piiras saa hengata 175-asteisessa uunissa ainakin 40 minuuttia, kannattaa välillä vähän tarkistaa väriä ja kermaviilin hyytymisastetta. Liian aikaisin ei piirasta parane ottaa uunista, ei sitä kukaan syö raakana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti