sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pinattia pastaan

Ässä

Syön paljon pastaa, koska se on mielestäni helpoimmin valmistettavia mahantäytteitä. Aikaisemmin väänsin usein pastan kaveriksi erilaisia tomaattikastikkeita, mutta nykyään päädyn yleensä tunkemaan pastan sekaan vain erinäisiä kaapeista löytyviä vihanneksia ja juustoja.
Tämä ohje syntyi hieman vahingossa, kun yritin kaupassa muistella Kauhaa ja rakkautta- blogista bongaamaani pinaattipastaohjetta. Unohdin vuohenjuuston, mutta sen sijaan kaapista löytyi graavilohta ja parmesania: voilá!


Pinaatti-graavilohipasta (2:lle)

1 rasia tuoretta pinaattia (n. 70-100g)

graavilohta (3-4 siivua/ruokailija)

parmesanjuustoa (lastuina tai raasteena)

pastaa

3 valkosipulin kynttä

1/2 sitruunan mehu

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä


 
Laita pastavesi kiehumaan. Pastaksi voi valita fiiliksen mukaan nauhaa tai kuviota. Oma suosikkini on täysjyväspagetti.
Seuraavaksi siivuta valkosipulinkynnet. Hulauta kynnet sekä rennolla kädellä oliiviöljyä paistinpannulle. Kuullottele siivuja minuutin verran, jonka jälkeen voit kumota pinaatinlehdet pannulle.
Kääntele pinaatinlehtiä öljyssä ronski minuutti ja mausta suolalla & pippurilla. Ota pinaattiseos pois pannulta ja asettele graavilohisiivut pannulle.
Graavilohisiivuja ei tarvitse näyttää pannulle kuin kymmenisen sekuntia ja vain yhdeltä puolelta. Niitä ei ole tarkoitus paistaa, vaan ujosti kypesentää entistä herkullisemmiksi.
Ota paistinpannu pois levyltä ja sekoita lohen joukkoon pinaatit. Pirskottele sekaan sitruunanmehua.
Yhdistä lohi-pinaattiseos pastaan ja murustele päälle parmesanjuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti