Syön paljon pastaa, koska se on
mielestäni helpoimmin valmistettavia mahantäytteitä. Aikaisemmin väänsin usein pastan
kaveriksi erilaisia tomaattikastikkeita, mutta nykyään päädyn yleensä tunkemaan
pastan sekaan vain erinäisiä kaapeista löytyviä vihanneksia ja juustoja.
Tämä ohje syntyi hieman
vahingossa, kun yritin kaupassa muistella Kauhaa ja rakkautta- blogista
bongaamaani pinaattipastaohjetta. Unohdin vuohenjuuston, mutta sen sijaan
kaapista löytyi graavilohta ja parmesania: voilá!
Pinaatti-graavilohipasta (2:lle)
1 rasia tuoretta pinaattia (n. 70-100g)
graavilohta (3-4 siivua/ruokailija)
parmesanjuustoa (lastuina tai raasteena)
pastaa
3 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Laita pastavesi kiehumaan. Pastaksi voi valita fiiliksen
mukaan nauhaa tai kuviota. Oma suosikkini on täysjyväspagetti.
Seuraavaksi siivuta valkosipulinkynnet. Hulauta kynnet sekä rennolla
kädellä oliiviöljyä paistinpannulle. Kuullottele siivuja minuutin verran, jonka
jälkeen voit kumota pinaatinlehdet pannulle.
Kääntele pinaatinlehtiä öljyssä ronski minuutti ja mausta
suolalla & pippurilla. Ota pinaattiseos pois pannulta ja asettele
graavilohisiivut pannulle.
Graavilohisiivuja ei tarvitse näyttää pannulle kuin kymmenisen sekuntia ja vain yhdeltä puolelta. Niitä ei ole tarkoitus paistaa, vaan ujosti
kypesentää entistä herkullisemmiksi.
Ota paistinpannu pois
levyltä ja sekoita lohen joukkoon pinaatit. Pirskottele sekaan sitruunanmehua.
Yhdistä lohi-pinaattiseos pastaan ja murustele päälle
parmesanjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti