tiistai 11. joulukuuta 2012

Cakepops eli kuinka taistellaan kakku tikkuun

Ässä

Nykyään on trendikästä leipoa, kunhan valitsee oikeat leivonnaiset. Kakkutikkarit saattavat olla jonkun mielestä jo so last season, sillä ilmeisesti tämän hetken kuuminta hottia ovat whoopiesit. Surffailen kuitenkin sen verran vanavedessä, että tein viime viikolla ensimmäistä kertaa cakepopseja. Ohjeen bongasin Ruokapirkasta ja se vaikutti naurettavan helpolta. Ylimielinen asenteeni koitui kuitenkin kohtalokseni. (tähän vapaavalintaista jännitysmusiikkia)
 

Leivonnan jännittävät vaiheet

Kaikki meni hyvin aina koristelukliimaksiin asti. Vatkasin munan ja sokerit (1). Siivilöin sekaan kuivat aineet (2). Laitoin kakkupohja-aineet vuokaan ja vuoan uuniin (3). Kumosin kakkupohjan sokeroidulle leivinpaperille ja murustelin pieniksi (4). Lisäsin murusten sekaan tuorejuustoa ja pyörittelin palloiksi (5). Koristelin suklaasulalla ja karkkirouheella (6).

Ja tadaa !!!


Epic fale

Eli tikkarin kokoamisessa oltiin planeetalla, jossa ei olla Strömsöstä kuultukaan. Yllä olevassa kuvassa on ensimmmäinen koevedos, joka lysähti välittömästi seivästämisen jälkeen tiskipöydälle. Pienen kiroilun ja keräilyn jälkeen sain kuitenkin muutaman kakun nekkuun. Seuraavassa syväanalyysiä siitä, mikä meni vikaan.

1. Ohjeessa mainittu noin tunnin jähmettymisaika ei riittänyt koristelemattomille palleroille. Kovettumiseen kannattaa varata koko yö. Lunttailin muista ohjeista, että pallerot voi hyvin kylmettää yön yli, kunhan koristelun suorittaa samana päivänä.

2. Hammastikut eivät sovellu kakkutikkareihin kovin hyvin. Tässä olisi kannattanut noudattaa ohjetta ja silputa varrastikkuja. Hammastikku oli paikoitelleen liian köykäinen kannattelemaan kakkua ja sen terävä pää saattoi myös uljaasti lävistää palleron (kuva yllä).

3. Palleroa ei kannata dipata suklaaseen. Dippaamisessa mukaan tulee niin paljon suklaata, että se valuu käsille ja tikulle ja muihin koristeisiin ja housuille ja pöydälle ja lattialle. Eli suklaasula kannattaa levittää esimerkiksi lusikalla ohuelti palleron päälle.
 
4. Koristeluarsenaalin viereen kannattaa varata jonkinlainen alusta, johon cakepopsit voi tökätä kuivumaan. Omasta keittiöstäni ei löytynyt äkkiseltään kuin banaaneja, jotka sumeilematta lävistin nekuillani. Tarjoilua varten ostin appelsiineja.

Kaiken tämän opittuani tulos oli lopulta jokseenkin tyydyttävä 7+

Se toimii sittenkin

Päällystin nekkuni tuttifrutti- ja turkinpippurirouheella, joita molempia voin suositella. Sen sijaan vaihtaisin ohjeen appelsiinisen tuorejuuston maustamattomaan ja laittaisin lisäksi vaikka vähän sitruunamehua, sillä omaan suuhuni nämä nekut olivat aavistuksen liian makeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti