sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kierrepullat vadelmakookostäytteellä

Arpa

Pulla, jos jokin, on suomalaisten lohturuokaa. Siinä yhdistyy sekä lohturuualle tarpeellinen korkea hiilihydraattipitoisuus että lämpöiset ja turvalliset lapsuusmuistot. Pulla onkin täydellinen tekele piristämään ihmisen psykofyysistä kokonaisuutta. Eli pulla poskeen, jos harmittaa!

Pulla on myös siitä hieno keksintö, että taikinaa voi muokata hyvin monenlaisiin juttuihin. Tällä kertaa pyöräytin taikinallisen kierrepullia, joiden mauksi valikoitui vadelma ja kookos. Tässä kookos tuo kivan twistin pullan makuun, mutta ilman sitäkin pärjäilee hienosti.

Muista kaupasta:
- Pullan perusohjeen tarpeet voit luntata netin (Pirkan ohje) lisäksi muun muassa lähes minkä tahansa voipaketin tai jauhopussin kyljestä.
- Vadelmahillo. Huom! Kun ostat hilloa, varmista paketista, että se on kuumennuksen kestävää sorttia. Yleensä nämä uunihillot kulkevat kaupassa nimellä marmeladi.
- Kookoshiutaleet
- Raesokeri

Ohje:
1) Tee peruspullataikina. Perusohje on varma ja toimiva, kunhan malttaa kohotella taikinaa ihan reilusti rauhassa. Hillopullan ollessa kyseessä voi taikinaan laittaa hipusen vähemmän sokeria kuin ohjeessa, koska hillo on todella makeaa.

Kierrepullia lähdetään tekemään korvapuustista tutulla tavalla. 2) Kaulitse ensin suurehko suorakulmio taikinasta (mittasuhteena noin: leveys 4, korkeus 3). 3) Levitä taikinalevylle ohut kerros hilloa.  Ripottele hillon päälle oman maun mukaan kookoshiutaleita. Rullaa koko komeus kasaan yhdeksi pötköksi.

4) Leikkaa pötköstä noin parin sentin levyisiä paloja. Tämä vaihe on sotkuinen, kun hilloa tursuaa pötköstä pisin pöytää. Asettele leikatut palat vaakatasoon voideltuun muffinsivuokaan. 5) Anna kohota jonkin aikaa ja ennen uuniin laittoa lisää vielä raesokeri ja voitele pullat munalla. Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti