keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Killeri


Ässä

Tämähän ei ole mikään ruokablogi, mutta siitä huolimatta postauksissa on havaittavissa tendenssiä reseptiikan suuntaan. Itse olen toistaiseksi jauhanut lähinnä säälittävästä rakkauselämästäni, muodista ja meikeistä. Mutta osaan minäkin olla emäntä, ettäs tiedätte! Niinpäe esittelen teille Killerin. Killerin juuret juontavat hieman tuhdimpaan iltapalanälkään, jota ei kuitenkaan halua taltuttaa ähkyyn saakka, jotta voidaan varmistua seesteisestä tunteesta nukkumaan käydessä. Sitä voidaan soveltaa myös lounastarkoituksiin, sillä Killeri on hellä. Killeri saakin nimensä siitä, että se tappaa nälän ilman ähkyä. Killeri on siis salaatti, mutta siinä on astetta enemmän nostetta.


Killerin ainekset

Romaine-salaattia
Herneenversoja
Miniluumutomaatteja
Kurkkua
Punasipulia
Avocadoa
Kananmunia
Vuohenjuustoa
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Limen mehua




Aluksi kannattaa laittaa kananmunat kiehumaan. Omassa nälkäisen naaraan annoksessani niitä oli kaksi. Sitten käydään rehujen kimppuun. Pestään ja revitään salaatti ja herneenversot. Asetellaan ne lautaselle tai kulhoon ja pirskotellaan päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Pestään ja pilkotaan tomaatit ja kurkut. Palastellaan punasipuli ja avocado. 

 
Kasvisten jälkeen sekaan murennetaan sopiva kimpale vuohenjuustoa. Noin seitsemän minuutin keittämisen jälkeen napataan munat levyltä, kaadetaan kuuma vesi pois kattilasta ja pelästytetään munat lasettelemalla päälle kylmää vettä. Tämä äitini opettama kikka auttaa huomattavasti munan kuorimisessa. Kuoritut munat pilkotaan salaattiin. 


Aivan lopuksi puristetaan koko komeuden päälle limen mehua. Pidän erityisesti tästä kastikkeiden kerroksellisuudesta: salaatin alakerroksista löytyy balsamicon ja öljyn makuja ja päältä limeä. Namskinam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti