Tuhdista juustokakusta riittää useammalle kuin kermakakusta. |
Juustokakut ovat myös erittäin helppoja tehdä, kunhan muistaa olla tarkkana liivatteiden kanssa. Kerran olen kämminyt ja lopputuloksena jouduin kaivamaan kummallista liivatelimaa pois kakun sisälmyksistä. Ei hyvä, joten älä kämmää!
Myös lähestyvä äitienpäivä tarjoaa erinomaisen tekosyyn nautiskella herkullisella juustokakulla, joka tässä tapauksessa sisältää päämakuinaan mustikkaa ja valkosuklaata. Varmasti maistuu äidille! Kakku sopii myös värimaailmaltaan äitienpäivään, kun pihalla kukkivat sini- ja valkovuokot. Toki menisi loistavasti myös itsenäisyyspäivän illanistujaisissa. Tähän kakkuun reseptin olen saanut ystävältäni, joskin tuo alkuperäinen ohje ei sisältänyt mustikkaa eikä valkosuklaalikööriä. Eli siis vain kohtuudella tuunattu ohje!
Ja taas se peuraessu niskaan ja menoksi.
Näin edetään:
Pohja:
- 50 g voita
- 10-13 kpl kaura/dominokeksejä
Täyte:
- 1 dl valkosuklaakermalikööriä
- 400g Philadelphia-tuorejuustoa
- 160g tomusokeria
- 4 liivatetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniliinisokeria
Mustikkakiille:
- 200-300g mustikoita
- 2 dl vettä
- 3 liivatetta
- ripotellen sokeria
Murskaa keksit ja sekoita pehmeän voin joukkoon. Taputtele mössö 24cm kakkuvuoan pohjalle. Vispaa kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja likööri keskenään. Liota liivatteet lötköiksi kylmässä vedessä. Tämän jälkeen sulata ne pienessä määrässä kiehuvaa vettä - älä kuitenkaan keitä! Sekoita hieman jäähtynyt liivateneste juustomössöön. Lopuksi sekoita vispattu kerma vielä yhteen muun täytteen kanssa ja levitä täyte pohjan päälle kakkuvuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki. Levitä täytteen päälle mustikat ja ripottele pinnalle sokeria. Pyöräytä jälleen liivatteet kylmän ja kuuman veden kautta noin 2 desilitraan kylmää vettä. Kaada liivatevesi mustikoiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 6 tuntia, mielellään vaikka yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti