Sain pitkästä aikaa maistaa jotain aivan uutta, kun päätin tarttua muuan ruokablogista lukemaani vietnamilaisperäiseen herkkuun. Näiden herkkurullien sisään laitettavien täytteiden suhteen on vain mielikuvitus rajana. Rullana toimii riisipaperitaikina, jota saa ainakin aasialaisista kaupoista (esim. Tampereella Tullintorilta)
Usein rullien täytteenä käytetään riisinuudelia eli vermisseliä, tuoreita vihanneksia ja jotain proteiinipitoista. Itse kääräisin rulliin vermisselin lisäksi romainesalaattia, kurkkua, porkkanaa, retiisiä, avokadoa, kevätsipulia, yrttimaustettua tofua ja katkarapuja. Valmiita rullia dippaillaan erilaisiin maustekastikkeisiin ja napostellaan sormin.
3. Seuraavaksi valmistellaan muut täytteet. Itse pyöräytin katkarapuja pannulla öljyssä ja maustin ne tuoreella rakuunalla ja limen mehulla.
4. Ainiin, kastikkeet! Niitä voi valmistaa erilaisia, itse sekoitin soijaa, kalakastiketta, riisiviinietikkaa, valkosipulia, sokeria, chiliä ja limen mehua. Kalakastike on voimakasta ja sen kanssa kannattaa olla varovainen.
6. Täytteet kasataan siten, että rullan reunoille jää tilaa taitella rullasta hyvä paketti. Alimmaiseksi kannattaa laittaa värikkäimmät ja näyttävimmät täytteet, koska ne jäävät parhaiten näkyviin.
Pääkaupunkiseudulla toimivan, näitä pötkylöitä tilaustyönä valmistavan, Rullan kotisivuilta voi hakea lisäinspiraatiota täytteisiin. Riisipaperi on maultaan niin mietoa, että sen kanssa käyvät monenlaiset maut. Vaikka nakin ja sinappia laittas väliin, siinä vasta moderni hotsi ;) !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti