lauantai 26. toukokuuta 2012

Helppo ja nopea ranskalainen manikyyri

Hertta

Joskus ei ole aikaa askarrella kynsiin sen kummempaa, mutta pelkkä yksi sävy tuntuu tylsältä. Perinteinen ranskalainen manikyyri saa kynnet näyttämään siisteiltä ja huolitelluilta... tai värivalinnasta riippuen rajuiltakin. Olen askarrellut niiden teippien kanssa aina välillä, mutta vain harvoin onnistunut. Useimmiten maalaan tipit ranskikseen ihan vaan vapaalla kädellä, mutta siinä menee aikaa. Jos jäljen ei tarvitse olla millin tarkkaa, saa tipit tehtyä helposti vaikka vanhan keittiö- tai meikkisienen avulla. Tässäpä nopea tutoriaali äärimmäisen helpon ranskiksen tekoon. Valitsin tällä kertaa astetta räväkämmät värit, sillä olin lähdössä perjantaihumuun. Toivottavasti kuvien viesti hahmottuu väreistä huolimatta.

Lakkaus pitää aina muistaa pohjustaa, muuten kynsi itse saattaa värjääntyä. Pohjalakat myös usein hoitavat kynttä tai esimerkiksi estävät liuskottumista. Valittua värilakkaa kannattaa ehkä laittaa kaksikin kerrosta, mikäli hakee muuta kuin luonnollista vaikutelmaa. Tässä manikyyrissä käytin Dependin hopeista lakkaa. On muuten todella säihkyvä.



Ja sitten koko homman juju:

Tipauta jollekin imeytymättömälle alustalle lakkaa, jonka valitsit tippejä varten. Tämänhän kannattaa sitten olla koostumukseltaan melko paksua ja sävyltään edes jossain määrin pohjaväristä poikkeavaa.

Paina sientä kevyesti lakkapisaraan ja harjoittele pari kertaa samaisella alustalla värin "tuputtelua" niin näet millaista jälkeä on tulossa ja missä kulmassa sientä kannattaa pitää, jotta jälki on tasaista.

Sitten ei muuta kun kynsi alle ja tuputtelemaan. Itse aloitan aina pikkurillistä. Siinä on vähiten alaa, missä tehdä virheitä ja siihen on nopeinta tehdä korjauksia.

Kuvan manikyyriä tehdessä käytin jotain vanhaa Veet-geelin mukana tullutta sientä, jossa on toisella puolella tiiviimpi, toisella löyhempi "solukko". Käyttämällä tavallista meikkisientä tulos on paljon tasaisempi. Mutta ihan sama mikä sieni, liian kauaa ei voi tuputella kun lakka alkaa kuivua ja jos sitä silloin sorkii jälki menee helposti tuhruiseksi.


Lopputulos riippuu siitä, kuinka nopea olet liikkeissäsi ja kauanko tuputat lakkaa. Parin kerran kokeilun jälkeen hommaan saa rutiinin ja manikyyri onnistuu todella nopeasti. Tähänkin pitää vetää päällyslakka päälle tai muuten tipit saattaa lohkeilla helpostikin irti. Ja sit radalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti