Ässä
Armaan äitini reseptiarkistot ovat perimisen arvoiset. Vokottelin ennakkoperintönä itselleni maukkaan tomaattisen keiton ohjeen ja lisäsin siihen nohevana urheilijaneitona hieman proteiinia. Tämä resepti ei liene kovin vanha, joten mistään klassikosta ei vielä voida puhua. Reseptin alkuperästä minulla ei ole tietoa.
Tuhti keitto 4 hengelle
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
1/2 - 1 vihreä tai punainen chili, muista poistaa siemenet
1/2 vihreä, keltainen ja punainen paprika, eli pari paprikaa
kesäkurpitsa
3 tankoa lehtiselleriä
1 prk kuorettomia säilyketomaatteja
1 prk kikherneitä
400 g jauhelihaa
kanaliemikuutio
1 tl kaakaojauhe
vanilijatanko tai vanilijajauhetta
suola
pippuri
tuoreita yrttejä
päälle smetanaa
Laita noin litra vettä kiehumaan kanalientä varten. Ruskista jauheliha paistinpannulla.
Silppua sipulit, chili, kesäkurpitsa, paprikat ja sellerit hienoksi. Itselläni on vihannessilppuri, vaihtoehtoisesti voi käyttää myös raastimen karkeaa puolta. Hakkelus paistetaan öljyssä hiljalleen, varo tummumista.
Lisää liemikuutio veteen, jonka kaadat kuullotetun hakkeluksen päälle. Hienonna kuoritut tomaatit sekaan vanilijatangon sisuksen, kaakaojauheen sekä suolan ja pippurin kera. Keittele soppaa noin vartti. Revi sekaan tuoreita yrttejä (itse käytin timjamia ja basilikaa) sekä lisää kikherneet ja jauheliha. Anna kiehua vielä hetki.
Keitto maistuu erityisen herkulliselle smetananokareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti