sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Helppo Tikka Masala

Hertta

Helppo siksi, että kanan ostimme valmiiksi grillattuna Citymarketista. Kuulostaa ehkä vähän avuttomalta, mutta näin vältimme koko yön marinoinnin ja kana oli varmasti mehukasta. Ensi kerralla sitten 'from the scratch', tällä kertaa ruoka valmistui vartissa. Käytimme wok-pannua. Reseptin ainekset on boldattu. (Naan-leipä olisi ollut ihana lisä.)
Ruoan värit eivät pääse kamerallani oikeuksiinsa.

1. Kuumenna 2rkl öljyä kuumaksi ja heitä sekaan hyvin pieneksi ja hienoksi silmputtuna: 1 chili (siemenillä tai ilman, riippuu kuinka tulista haluaa), 2 yksikyntistä valkosipulia, 1 sipuli ja pieni pala inkivääriä.  Anna tiristä 2 minuuttia.

2. Lisää pannulle 1 tl juustokuminaa, 2 tl paprikajauhetta, ripaus suolaa ja pippuria ja 1rkl tomaattipyrettä. Sekoittele minuutin ajan.

3. Kumoa pannulle tölkki tomaattimurskaa ja purkillinen kuohukermaa, laske levyn lämpötilaa. Kansi päälle ja 10 minuuttia sakeutumista.

4. Tänä aikana irroteltiin liha grillatusta, kokonaisesta kanasta, pitää jättää suht isoiksi paloiksi vailla nahkaa tai luita. Kun kastike on sakeaa kipataan kanat mukaan ja haudutetaan kunnes kastike on kunnolla kuumaa. Tarjoillaan oitis ja toivottavasti basmatiriisin kera. Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti