Arpa
Sain viime vuoden loppupuolella äidiltäni lahjaksi yleiskoneen tai monitoimikoneen, mikä se virallinen nimitys ikinä onkaan. Joka tapauksessa laitteen, jolla pystyy tekemään monenlaista silppua, taikinaa ja mössöä.
Heti paketin availuvaiheessa törmäsin koneen mukana tulleeseen kummallisen näköiseen terään. Usean sivun manuaali kertoi terän olevan ranskalaisterä, ja siitähän se ajatus sitten lähti.
Loppiaisviikonlopun rauhassa pääsin vihdoin koittamaan ranskalaisten tekemistä. Koska en omista rasvakeitintä, päädyin tekemään ranut lohkoperunatyylisesti uunissa. Lopputuloksena oli siten ranskalaisen näköisiä perunoita, jotka maistuivat lohkoperunoille. Tässä vielä pientä kertausta, miten prosessissa edettiin..
1. Pese perunat. Itse tykkään kuoresta, joten en lähtenyt sitä poistamaan. Pellilliseen ranuja kului noin 8 normaalikokoista pottua.
2. Sullo potut masiinaan ja saat tasalaatuisia ja vähän käyriä ranskalaisia. Koneeton kokki saa ranut aikaan veitsellä taituroiden. Kone teki homman parissa minuutissa.
3. Sekoita perunoihin reilusti öljyä, yrttimaustetta, suolaa ja pippuria. Maun mukaan voi edetä tässä hommassa. Lopuksi ranskalaiset uuniin, noin 200-225 astetta ja 45 minuuttia.
4. Syö valmiit ranskalaiset heti uunista poisoton jälkeen, sillä jäähtyvät vauhdilla. Lopullisen tuotoksen ulkonäkö 7, maku 9, eli tekisin toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti