Onko jo liian myöhäistä nauttia kesäjuomia? Joko se kesä meni?
Ainakin tällä hetkellä Vantaalla paistaa aurinko, ja siitä laitan todisteena kuvan. Kuvassa on naapuritalomme katto. Otin tämän, jotta voin visuaalisesti esitellä nuo raudat parvekkeemme sivussa. En osaa suusanallisesti niistä kertoa. Ja otan vastaan vinkkejä siitä, miten kameran linssin saa puhtaaksi. Kuten huomaa, vähän törkyseksi on okulaari käynyt. Mutta nyt harhaudun asiasta pahemman kerran. Kesäjuomaksi tai muuten vaan ilon aiheeksi: Karpalo-Mojito! Ero perinteiseen mojitoon on toki marjoissa ja käyttämässäni mixerissä. Minä tein juoman kannuun ja tarjoilin sitten siitä. Eli oikeastaan tämä on mojitokannu, enkä mitannut alkoholia kovin tarkkaan. Resepti lyhykäisyydessään:
- Pari limeä
- Sokeria
- Mintun lehtiä
- Vichyä
Kerää kannun pohjalle niin paljon mintun lehtiä (minä laitoin varretkin) kuin uskallat. Laita kaveriksi sokeria, jonka avulla voit määrittää juoman makeuden eli minä laitoin tätäkin paljon. Kaada perään vähän vichyä, johon sokeri voi sulaa ja aloita murskaaminen. Ihan soosiksi asti tavaraa ei tarvitse hakata, mutta mintun tuoksun pitäisi erottua vahvasti. Sekaan puristat vähintään kaksi limeä tai toisen voi murskata lohkoina pohjalle.
- Karpaloita (pakaste)
- Jäitä
- Ginger alea
- Vaaleaa rommia
Kaada karpalot (mielellään jäiset) minttu-sokeri-lime-mössön päälle ja sekoita keskenään. Seuraavaksi kannun voi täyttää jäillä. Rommia kannuun voi laskea sen mukaan, montako juomaria on ja kuinka iso itse kannu on. Käyttämäni kannu oli kaksilitrainen ja meitä oli neljä henkeä ja osasin ennakoida tovereiden halun nauttia toinen kierros. 4cl per lasillinen on semmoinen perusannos. Mutta voi sen rommin kaataa silmämääräisestikin, kunhan alkoholin maku ei käy liian voimakkaaksi. Lopuksi kaadoin Ginger Alea niin paljon kuin sille oli tilaa jäänyt. Tässä vaiheessa voi myös lisätä vichyä makeutta säätämään. Suositan pillejä ja limelohkoja laseja koristamaan.
Mintun lehdet saattavat turhauttaa. Mikäli juoma halutaan tehdä niin, etteivät lasit täyty lime/marja/minttu-töhnällä, voi jäät laittaa kannun sijasta laseihin ja juoman kaataa niihin siivilän läpi. Tällöin pitää varmistaa, että karpalot ovat ehtineet päästää makua ja väriä juomaan ennen siivilöintiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti