sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mustikkaiset häämuffinssit


Arpa




Siskoni menee naimisiin lokakuun alussa ja kaason ominaisuudessa kun toimin, on joitakin nakkeja odotettavasti napsahdellut tähän suuntaan. Yksi suurimmista projekteista on 120 häämuffinssin valmistus. Juu-u, 120 kipaletta torttua pitäisi saada aikaan. Rajaehdoiksi on annettu se, että mustikka olisi muffarin maku, kohota pitäisi muhkeaksi ja pullan päälle pitäisi saada jotakin söpöä aikaiseksi. Nyt viimeisimmän kokeilun kohdalla voisi jo melkein pientä innostusta takaraivossa todeta, että vaatimuslistan kohdat ruksitettu.

Näitä muffareita tullaan häissä käyttämään hääkarkkien ja paikkakorttien yhdistelminä - ne katetaan valmiiksi pöytiin jokaisen vieraan paikalle. Tarkoitus ei siis ole, että muffinssit esittäisivät hääkakun virkaa... onneksi! Siitä olisi tullut jo vähän liikaa paineita.

Tämänkertaisen reseptin bongasin yhdessä morsiamen kanssa Keittiöapinan blogista, joka puolestaan oli sen lainannut Voisilmäpeliä-blogista. Tuo viimeinen on ilmeisesti ihan jonkun ammatti-ihmisen blogi, joten odotukset tälle reseptille olivat kovat. Periaatteessa homma olikin toimiva, makuraadin päätöksellä kuitenkin tulen jatkossa lisäämään vaniliinisokeria taikinaan. Öljyn korvasin margariinilla paremman maun toivossa. Lisäksi Hertan kanssa pohdittuamme ajattelimme ehdottaa morsiammelle, että häitä varten "piilotetaan" mustikat muffinsin sisään, jotta muffarin pinnasta tulee tasainen ja yksivärinen. Näin massasydämen kiinnittäminen sujuu paremmin, ja kokonaisuudessaan kattaus on ehkä vähän harmonisempi. 
Tässä siis paranneltu resepti...

Mustikkamuffinsit, 8-12 kpl
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniliinisokeria
- 50g margariinia
- 1½ dl maustamatonta jugurttia
- 1 muna
- 2 dl mustikoita
- koristeeksi vaahtokarkinmakuinen kaulintamassa

Ensin kuivat aineet ja märät aineet yhteen omissa kipoissaan. Yhdistä sitten märät kuiviin. Jos haluat värikkäitä muffareita, sekoita jäiset mustikat varoen taikinaan. Tai laita vuokaan vähän taikinaa, sitten mustikoita, ja lopuksi taas taikinaa, mikäli haluat tasaisen värin pintaan.

Huom! Taikina on todella jytkyä!! Itsellä vieläkin haukkari hellänä taikinan pyörittelystä ja nostelusta muffinssivuokaan. Älä siis pelästy, ilmeisesti raskas rakenne takaa hyvän kohoamisen.

Paistetaan 200 asteessa, noin 20 min. tai kunnes kypsä ja näyttää hyvältä. Anna muffarien jäähtyä jonkin aikaa, ennen koristeiden kiinnitystä. Sydämet tehdään piparien tapaan kaulintamassasta. Massaa on helppo kaulita tomusokeria apuna käyttäen, ja siitä vain muotilla kuviot irti. Massa tarttuu muffariin, kun sipaiset kuvion alapinnalle hieman hilloa. Älä läträä hilolla, muuten tulee liian kostea kuvio ja homma menee reisille.

Ja sitten ei muuta kuin leipomaan... Yllä olevan, kun toteutan kymmenen kertaa niin on 120 kipaletta kasassa. Niin, kunhan ei kämmi yhtäkään satsia!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti