Tilaisuus koitti leivontapuuhiin tuossa jokunen aika sitten, kun oli tulossa naisväkeä kyläilemään - ja kun naisvieraista on kyse, on suklaakakku aina toimiva idea. Aikaa oli kuitenkin rajallisesti, joten koitin keksiä, miten tekisin kakun mahdollisimman nopeasti ja kätevästi. En halunnut lähteä pitkän paistoajan sokerikakkupohjaan, enkä tehdä rasvamättöistä mutakakkua, enkä mitään ylimakeaa sacherjuttua, joten päädyin yhdistelemään kaikenlaisia osasia ja kyhäsin kakun. Ihan voittaja siitä ei tullut, mutta koitin nyt tähän reseptiin lisätä aspekteja, joilla lopputuloksesta varmaan tulisi ihan salonkikelpoinen. Suurin puute omassa tekeleessäni oli kosteus, eli kostutukseen kannattaa panostaa - varsinkin, jos kakun tarjoilee tekopäivänä.
Itselle yleisesti hankalin vaihe näissä "tavallisissa" kakuissa on aina tuo pohja. Sokerikakkuversiona paisto kestää ärsyttävän kauan, ja homma kurahtaa viimeistään leikatessa pohjan kerroksia. Siksi teenkin yleensä kakun kääretorttupohjalla. Tuo kun paistuu alle kymmenessä minuutissa ja ajaa mielestäni saman asian kuin sokerikakkukin. Tässä kyseisessä rojektissa haasteeksi kuitenkin muodostui kakun muoto - miten tehdä yleensä pellillä paistettavasta kääretorttupohjasta pyöreä kakku? No ei muuta kuin taikina puoliksi kahteen pyöreään kakkuvuokaan (24 cm) ja uuniin. Kaksi pyöreää pohjaa, ilman leikkaamista - avot! (Tämä voi tuntua hyvinkin mitättömältä keksinnöltä - itselleni tämä oli vuoden väläys.)
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- maitoa kostutukseen reilusti
- hilloa oman maun mukaan (esim. mansikka, vadelma, herukka...)
- 1 prk (250g) rahkaa
- 2 dl vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
(- 1 liivate)
Kuorrutus:
- 150 g tummahkoa suklaata
- 1 dl vispikermaa
- koristeet oman fiiliksen mukaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti